Cesiune parti sociale

Cesiune parti sociale

cesiune-de-parti-sociale

Cesiunea de parti sociale reprezinta transmiterea partilor sociale catre una sau mai multe persoane, care vor capata astfel calitatea de asociat in cadrul societatii comerciale.
Procedura se realizeaza conform OUG 54/2010, care reglementeaza transferul de parti sociale catre persoane care nu au calitatea de asociat in societate. Dosarul care contine intentia de cesionare este depus la Registrul Comertului, termenul de solutionare al acestuia fiind de 5 zile lucratoare. Intentia de cesionare a partilor sociale este publicata in Monitorul Oficial de catre Registrul Comertului in circa 7 zile lucratoare de la eliberarea dosarului. De la data publicarii in Monitorul Oficial este necesara implinirea termenului de 30 de zile, timp in care orice persoana interesata, statul, primaria, etc. se pot opune cesionarii partilor sociale (de regula opozitia apare in momentul in care firma are datorii). In cazul in care nu apare nici o opozitie demersul poate fi continuat, prin intocmirea celui de-al doi-lea dosar care dupa depunere se va solutiona in termen de 5 zile lucratoare.

O alta procedura este cesiunea partilor sociale prin majorare de capital, prin care o persoana care nu are inca calitatea de asociat in cadrul societatii, vine cu o majorare de capital social, devenind astfel asociat. Prin aceasta procedura se elimina perioada de opozitie de 30 de zile, deoarece cesiunea de parti sociale se va face intre persoane care au calitatea de asociat. Asa-dar dupa majorarea capitalului social de catre noul asociat se poate inainta la depunerea celui de-al doi-lea dosar la Registrul Comertului.Acest dosar este solutionat de catre Registrul Comertului in termen de 5 zile lucratoare.

Serviciile oferite de noi pentru cesiune parti sociale:

– Redactarea noului Act Constitutiv
– Redactarea Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Deciziei asociatului Unic
– Intocmirea anexei de publicare in Monitorul Oficial
– Completarea cererii de inregistrare a mentiunii in cadrul Registrului Comertului (si a tuturor documentelor necesare pentru depunerea dosarului)
– Majorarea capitalului social in contul firmei