Cesiune parti sociale

Cesiunea de parti sociale reprezinta transmiterea partilor sociale catre una sau mai multe persoane, care vor capata astfel calitatea de asociat in cadrul societatii comerciale.
Metoda 1
Procedura se realizeaza conform OUG 54/2010, care reglementeaza transferul de parti sociale catre persoane care nu au calitatea de asociat in societate.
Aceasta metoda se face in 2 etape si presupune trecerea unui termen de opozitie de 30 de zile (intre cele doua etape) de la data publicarii in Monitorul Oficial a deciziei de transmitere a partilor sociale catre o persoana din afara societatii. In timpul perioadei de opozitie de 30 de zile orice persoana fizica/juridica interesata poate face opozitie cesionarii partilor sociale. De asemenea opozitia poate fii facuta de diverse institutii ale statului precum ANAF, primarii, etc. in cazul in care firma are datorii. Dupa implinirea termenului de 30 de zile se poate depune cel de-al doi-lea dosar prin care se face cesiunea propriu-zisa. Cel de-al doi-lea dosar are un termen de solutionare de 3 zile de la data depunerii acestuia.

Metoda 2
Cesiunea partilor sociale prin majorare de capital social
.
Spre deosebire de Metoda 1, aceasta metoda nu presupune trecerea unei perioade de opozitie.
Persoana care doreste calitatea de asociat, intra in firma prin procedura de majorare a capitalului social, astfel capatand calitatea de asociat, procedura care se solutioneaza in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului.
Dupa intrarea in firma a noului asociat se poate inainta cel de-al doi-lea dosar prin care se face cesiunea partilor sociale intre asociatii firmei (fara termen de opozitie). Astfel capitalul social poate fii impartit conform vointei asociatilor, inclusiv prin excluderea unuia sau mai multor asociati. De asemenea cel de-al doi-lea dosar se va solutiona in termen de 3 zile de la depunerea lui la Registrul Comertului.

Acte necesare pentru cesiunea partilor sociale:

– Copii C.I. ale asociatilor si a persoanelor care vor sa dobandeasca aceasta calitate
– Copia Actului Constitutiv al societatii

Serviciile oferite de noi pentru cesiune parti sociale:

– Redactarea noului Act Constitutiv
– Redactarea Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Deciziei asociatului Unic
– Redactarea Contractului de cesiune
– Intocmirea dosarului si depunerea acestuia la Registrul Comertului
– Intocmirea anexei de publicare in Monitorul Oficial
– Completarea tuturor documentelor necesare pentru depunerea dosarului la Registrului Comertului
– Majorarea capitalului social in contul firmei (daca este cazul)

Cere oferta Cesiune parti sociale